Science Battle Rene Broeders e.a.
Jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium. Ze leggen in tien minuten scherp en met humor uit hoe hun promotie-onderzoek in elkaar steekt en jij bepaalt wie dat het beste doet. Het is ten slotte een battle. Een avond tjokvol wetenschapswaardigheden, humor en leuke feitjes!
Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken in deze regio, dat is de grote drijfveer achter deze vier avonden Science Battle. Naast de pitches van de vier promovendi wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op wetenschapsgebied. Ditmaal:
Auto's worden steeds intelligenter en in de toekomst kunnen we misschien zelfs wel achterover leunen en rijdt de auto zelf. Bastiaan Petermeijer (TU Delft) analyseert ons gedrag als bestuurders en dat doet hij door kunstmatige intelligentie, zodat je eigen auto echt slim wordt en dat je bijvoorbeeld ook minder ongelukken veroorzaakt.
Wanneer weet je dat je onderzoek overtuigend genoeg is? Denk bijvoorbeeld aan een medicijn dat op de markt komt. Daar gaan natuurlijk heel veel experimenten aan vooraf, maar wanneer weet je ook zeker dat de resultaten die eruit komen kloppend zijn? Judith ter Schure (CWI) bekijkt dit met statistiek en laat zien dat toeval echt bestaat.
Kun je voorspellen of een epidemie groot wordt of uitsterft? Volgens wiskundige Clara Stegehuis (Technische Universiteit Eindhoven) kan dat. Zij berekent hoe snel epidemieën zich verspreiden. Niet met ingewikkelde data, maar gewoon door jouw Facebook-profiel en die van je vrienden te checken.
Publieksreacties na eerdere edities:
"Hele leuke onderwerpen, divers en heel interresant"
Deze editie van Science Battle wordt mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, als een bijdrage aan het kennisnetwerk in de regio. Mede voortgekomen uit een mooi gesprek en het getoonde initiatief van De Young Talent Group.
De show is voor knappe koppen onder de 21 jaar gratis toegankelijk. We noemen ze voor het gemak even scholieren.